Frualid

Frualid

Jag kan inte längre räkna på mina fingrar hur många gånger jag har gått rundan runt Frualid, eller Vulkansjön som vi brukar kalla den. Det är ingen markerad vandringsled men ganska så lätt att hitta runt ändå.

Frualid i höstskrud

Jag har försökt bestämma mig för vilken årstid där är som allra finast, men det går bara inte, för varje årstid har ju sin tjusning.

Magisk utsikt uppe från ravinkanten

Jag brukar börja rundan med att gå i skogen uppe längs ravinkanten, och följer där hela långsidan på sjön. Där uppifrån är utsikten magisk.

Fällda träd ramar in stigen längs sjön

Fast stigen som går längst nere vid sjön är nog det jag gillar allra bäst. När det är riktigt grönt och frodigt på träden är det som att gå igenom en tunnel hela vägen.

Härliga höstfärger

Rundan är inte mer än 6 km, så det händer ganska ofta att jag vänder och går samma runda tillbaka. Det finns även en liten fikaplats med möjlighet till grillning om man är sugen på det.

Längtar alltid tillbaks hit

Frualid ligger strax öster om Öveds Kloster i Sjöbo Kommun, och man kan även börja vandringen därifrån. Jag har själv aldrig börjat där så vet inte riktigt hur lång rundan blir då, men skulle tippa på runt 10 km.

Kommentarer är stängda.